Puolentoista vuoden Matkalle Meripohjolassa lähti suoraan Kalajoelta 100-vuotisjuhlista joukko kirjoittamaan matkailun uutta kertomusta. Se on kertomus vetovoimasta, joka näkyy kauas. Se on kertomus luottamuksesta ja luovuudesta. Se on kertomus menestyksekkäästä yhdessä rakentamisesta. Se saa matkailijat tulemaan, viihtymään ja viipymään.

perjantai 12. lokakuuta 2012

Olipas rytinä alku Kalajoella! Tästä on hieman haasteellista pistää puitteiden osalta paremmaksi seuraavaan kohtaamiseen Lestijärvellä, mutta uskon omaan juttuun vahvasti. Meillä on erämaan luonto ja varmasti saamme olla rauhassa kaupunkilaisten riesoilta, melulta ja ihmisvilinältä.
Senpä vuoksi onkin niin vaikea jatkaa ajatusta pop up riistaravintolasta jossain muualla. Tämä koko villakoiran ydin on nimittäin tässä miljöössä, peuran polussa ja Valkeisjärvessä, miten sen siis voisin viedä jonnekin muualle? Ajatus on tässä kypsynyt myös yhteismarkkinoinnin osalta pidemmälle. Matkailuyrittäjät alueellamme ovat pieniä ja suuri osa heidän asiakkaistaan on lähiympäristöstä. Muutamalle Metsäpeuranmaa Matkailu ry:ssä oli selvää alusta lähtien, että yhteismarkkinoinnilla tavoitellaan ulkomaisia ja etelä-suomalaisia asiakkaita. Jossain vaiheessa tämä kirkas tavoite on hukkunut ja nyt on suurta vastustusta luoda markkinointimateriaalia juuri näille kaukaisemmille asiakkaille tai osallistua Matkamessuille, koska esitteillä ja messuilla ei todellakaan tavoiteta lähiseudun asukkaita.
Miten siis tästä ylös, ulos ja lenkille? No, jos ensinnäkin saisinkin sen Muru ravintolan huippukokit tänne meille kokkaamaan pariksi viikoksi, niin eiköhän jo saataisi muutama lentokoneellinen Helsinkiläisiä Kruunupyyn kautta tännekin asti? Tai miksei vaikka hieman lähempää Oulustakin, kuka voisi vinkata huippuravintolan Oulusta, jonka kanssa voisi alkaa hieroa tuttavuutta?
Yhteismarkkinointiin päätän jääräpäisesti viedä ajatusta koko maakunnallisesta näkyvyydestä ulkomaille erityisesti matkamessujen kautta. Kuultuani plan B:stä messujen osalta olen vakuuttunut, että koko maakunta saadaan mukaan ja viime vuotista paremmalla menestyksellä!

Peuran Polulle Valkeisjärvellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti